Minu koolitaja teekond

Võiks öelda, et mina ei leidnud andragoogikat, vaid see leidis mind. Ma olen alati sedasi arvanud, et parimaid asju elus ei pea otsima tikutulega, vaid need tulevad meie juurde ise!

Minu teekond andragoogikas algas juba 2013 aasta sügisel, kui liitusin Tartus andragoogika kursusega. 2014 aastal kui sünnitasin oma 4 lapse omandasin ka koolitaja 5. taseme kutse ja peale seda idanes mõte minna edasi õppima andragoogikat ülikooli. Kuna mõni aeg peale seda toimus meie perega siseriiklik migreerumine, siis õnnestus mul alustada ülikooli väljakutse realiseerimist. Mulle meeldib, et ka siin toimus valik minu eest, sest algselt oli plaanis ülikooli astuda juba 2016 aastal. Teatud minust mittesõltuvad tehnilised viperused võimaldasid katsetada alles järgmisel korral.

2017 aastal asusingi Tallinna Ülikoolis õppima koos teiste vahvate andragoogi hakatistega. Sain just selle kursusega kokku, kellega koos seda seiklust läbima pidin. Ma ei usu juhustesse. Küll aga olen veendunud, et meie valikud toovad meie ette uusi valikuid.

Sisekoolitajana ja juhendajana tegutsesin juba enne kui seda tegevust enda jaoks koolitustegevusena teadvustasin või defineerisin. 2013 aasta sügisest alates olen koolitanud soome- ja inglise keelt õppida soovivaid täiskasvanuid.

Unistusi on veel ja mõne unistuse osas tuleb palju pingutada, aga seda magusam on selle täitumine.