Foto: Jonathan Peterson (pexels.com)

Praktika jätkub…lõpuks ikka tuleb päikene pilve tagant taas välja. Mis on aga kõige parem selle kõige juures, mul on arenguprojekt, mille nüüd saan päriselt ka töösse rakendada ja reaalselt välja töötada. Praktika esitluse ajaks mu praktika küll läbi veel pole, seega minu analüüs jääb osaliselt minu enda jaoks veidikene õhku.

Vahva on see, et Vabaharidusliit sellise võimaluse on loonud. Ilmselgelt polnud ma ainukene koolitaja, kelle koolitus ootel oli. Ma olin muidugi valmisolekus jätkama ka sügisel, aga mulle tundub, et siis peaks mitmes mõttes taaskord nagu nullist alustama. Minu esimene online tund toimub ZOOM keskkonnas juba kolmapäeval 15. märtsil. Ma plaanin siia blogisse siiski ka seda kogemust kajastada.

Tean juba ette, et tuleb varuda korralikult kannatlikust, sest mitmed kursusel osalejad pole digigurud ja selles pean mina koolitajana võtma asja rahulikult ja targalt. Plaanin esmalt kaardistada millises seisus on koolitatavad, millised on nende tehnilised võimalused ja kas on vaja ehk ka muuta midagi kursuse aja osas. Selge on ka see, et nüüd on jõudnud kätte see aeg, kui 2 x 45 minutilistest koolitustest saavad 3 x 45 minutilised.

Viimased ettevalmistused ja katsetused leiavad aset juba homme (sest info koolituse jätkamise kohta sain täna), nii et nagu ikka mitu asja korraga samal ajal.

Ma olen aru saanud, et koolitaja peab olema tegelikult ka üsna suure pingetaluvusega, sest pidevalt muutuvad olukorrad panevad meid proovile. Peatse lugemiseni.